Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu, despre demiterea lui Alexandr Stoianoglo: „Vreau să văd ce spune justiția”

17 iun. 2022,, 16:00   Politică
14227 0

Începutul procedurii de desemnare sau de identificare a unui nou procuror general va mai dura.

Președinta țării, Maia Sandu, susține că nu va semna la moment, demiterea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, și că așteaptă să vadă „ce va spune justiția”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 16 iunie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Înțeleg că se contestă această decizie și eu vreau să văd ce va spune justiția”, a declarat Maia Sandu.

În ceea ce privește raportul de evaluare a lui Stoianoglo, președinta a menționat că nu l-a citit: „Acest raport este acum la echipa mea de juriști de la Președinție. Eu nu am reușit să îl citesc”.


Iar despre plîngerile la CEDO și răspunsul pe care trebuie să îl dea Guvernul, șefa statului a subliniat că „este firesc. Informația trebuie prezentată”.

Fiind întrebată dacă a sesizat încălcări atunci cînd a fost reținut Stoianoglo, președinta a afirmat că „aici este vorba despre opinia specialiștilor și nu am de gînd să intru pe acest subiect”.

Anterior, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a comunicat Guvernului de la Chișinău ambele plîngeri depuse de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe motivul persecutării acestuia pe criterii politice și alte cauze. Anunțul a fost făcut de unul dintre avocații lui Stoianoglo, Victor Munteanu.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?