Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu despre armată: E nevoie de un nou impuls

2 sep. 2021,, 15:31   Politică
2828 12

Președintele Maia Sandu, comandant suprem al forțelor armate, spune că Armata Națională a fost un pilon important în constituirea Republicii Moldova ca stat independent și un garant al integrității teritoriale a țării.

Șefa statului a ținut să aducă un omagiu veteranilor Armatei Naționale și eroilor căzuți în lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova. În 30 de ani, instituția armatei a cunoscut mai multe etape de reformare și restructurare, iar acum e nevoie de un nou impuls, pentru a avea armată modernă, profesionistă și bine dotată, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Declarațiile au fost făcute la ceremonia militar-protocolară cu prilejul aniversării a 30 de ani de la crearea Armatei Naționale, sărbătoare marcată pe 3 septembrie.

Potrivit șefei statului, ostașii în termen și cei din trupele de carabinieri, militarii prin contract sau ofițerii de rang înalt trebuie să aibă condițiile necesare pentru a desfășura un serviciu eficient, să aibă acces la instruire continuă și să fie promovați în funcție după merite.

Forțele armate trebuie să fie asigurate cu tehnică militară și cu armament performant. „Acestea sînt prioritățile momentului. Odată realizate, Armata Națională va deveni o forță capabilă să răspundă la provocările de securitate, dar și la așteptările țării și ale societății”, a remarcat președintele Maia Sandu, comandant suprem al forțelor armate.


Șefa statului a subliniat că e necesar să se înceapă cu o analiză a tuturor instituțiilor de securitate și de apărare ale statului, a legislației, structurii și dotării cu personal. Și neapărat trebuie să existe siguranța că banul public este utilizat corect. Exercițiu instituțional desfășurat în cadrul „Analizei strategice a sectorului de apărare și securitate națională” trebuie să cuprindă toate aspectele managementului și conducerii, să ofere suficientă materie pentru o revizuire și adaptare a documentelor strategice. În acest context, este esențială menținerea, în următorii ani, a unui nivel ascendent de finanțare a Armatei Naționale, precum și asigurarea protecției sociale adecvate pentru militari și familiile lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?