Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu, despre alegerile din Găgăuzia: "Clar că sînt multe încălcări"

15 mai. 2023,, 09:42   Politică
4438 2

Structurile naționale de anchetă au demonstrat că, în Găgăuzia, campania electorală nici pe departe nu a fost una transparentă și au existat probe concludente că au fost comise mai multe abuzuri.

Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni online.

„E clar că sînt multe încălcări în aceste alegeri. Am văzut mai multe probe ale acestor încălcări. Cred că o mare întrebare este către comisia electorală din autonomie, deoarece această structură este cea care poate lua decizii potrivite pentru a preveni aceste abuzuri și aceste ilegalități. Din 2024, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova va avea un rol major în organizarea alegerilor în autonomie și am certitudinea că atunci lucrurile se vor întâmpla altfel, corect”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a remarcat că legea care interzice anumite televiziuni de propagandă, care sînt periculoase pentru Republica Moldova, nu este implementată pe deplin în Găgăuzia, deoarece autoritățile de acolo se opun.

În acest context, președinta a spus că Chișinăul depune eforturi de a avea o politică coerentă de combatere a dezinformării care este valabilă pentru toată țara, inclusiv pentru regiunea autonomă.

4
0
0
1
51

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?