Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu: ”Demisia mi-o cer hoții și marii corupți”

26 sep. 2022,, 10:29   Politică
7654 0

Președeintele Republicii Moldova, Maia Sandru, în cadrul unui briefing de presă a spus că nu își va da demisia, iar hoții care au furat această țară vor ajunge să fie condamnați indiferent de eforturile acestora de a destabiliza situația din țară.

”Demisia mi-o cer hoții și marii corupți care nu vor ca noi să facem reforma justiției și nu vor să răspundă și să restituie banii care i-au furat. Noi am promis oamenilor că ei trebuie să ajungă la pușcărie. Asta vom face. Cei care sînt cu musca pe căciulă, care înțeleg că va fi o finalitate pe dosarele de investigație îmi cer mie demisia, eu am promis oamenilor că o sa facem ordine în justiție și vom vedea condamnări în dosarele de rezonanță”, a declarat Sandu.

Totodată șefa statului a menționat că organele de drept ar trebui să investigheze cazurile în care protestatarii sînt plătiți pentru a protesta, iar finanțarea ilegală a partidului care organizează protestele trebuie să fie nu fie trecută cu vederea de oamenii legii.

Fiind întrebată de ce nu este aplicat punctul 8 din decizia privind instituirea stării de urgență în țară în care sînt interzise protestele, șefa ștatului a menționat că această întrebare trebuie să fie pusă Ministerului Afacerilor Interne.

”Această întrebare este pentru MAI, pentru Guvern, noi respectăm dreptul cetățenilor la protest în același timp toate încercările de a transforma aceste proteste în destabilizare trebuie să fie sancționate de organele de drept. Am o întrebare la judecătorii care nu examinează acțiunile hoțului Șor. Acești oameni care protestează astăzi sînt plătiți din banii furați de la cetățenii acestui stat. Întrebarea principală este către acești judecători care cred că ar trebui să își facă concluziile pentru că ei vor ajunge să răspundă pentru aceste tergiversări în dosarul Șor”, a mai spus Maia Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?