Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

28 oct. 2021,, 14:34   Politică
3146 12

În cadrul ședinței va fi examinată situaţia privind securitatea energetică a țării. Președinția menționează că vor fi audiate instituțiile relevante în acest context.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începînd cu ora 15.00, la Președinție, transmite Noi.md cu referire la dosarmedia.md.

La finalul ședinței CSS, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va susține un briefing de presă, orientativ la ora 17.00.

Delegația moldovenească și-a prelungi cu cel puți o zi vizita de lucru la Sankt Petersburg pentru a continua negocierile cu reprezentanții Gazprom privind contractul de achiziție a gazului natural.

Despre acest lucru a anunțat pentru presa de la Chișinău, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.


Negocierile de ieri nu au dat rezultate. Gigantul rus Gazprom a emis primul comunicat referitor la negocierile purtate cu delegația Republicii Moldova în chestiunea gazelor.

”La Sankt-Petersburg a avut loc o întîlnire a președintelui companiei Gazprom Alexei Miller cu vicepremierul, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, precum și cu președinteleui SA Moldovagaz, Vadim Ceban. Părțile au continuat negocierile cu privire la condițiile din noul contract de livrare a gazelor rusești în Republica Moldova, dar și au discutat despre unele subiecte de conlucrare între Gazprom și Moldovagaz”, se menționează într-un comunicat de presă emis de concernul rus,

Pe 30 septembrie, Gazprom și Moldovagaz au semnat un document de prelungire pentru o lună a contractului existent cu privire la livrarea gazelor naturale rusești către consumatorii din Moldova, dar volumele sînt insuficiente, iar preţul este de peste 790 de dolari pentru o mie de metri cubi, de cinci ori mai mare decît era în prima jumătate a anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?