Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu cere demisia procurorului general

14 iun. 2019,, 15:00   Politică
5090 0

Maia Sandu cere demisia procurorului general, Eduard Harunjen, după investigația RISE cu privire la interceptarea convorbirilor telefonice a zeci de persoane publice.

„Nu există nicio îndoială că în Republica Moldova, de mulți ani, s-a instaurat un regim oligarhic care folosește metode banditești pentru a intimida și șantaja oamenii care i se opun. Republica Moldova a fost recunoscută drept stat capturat chiar de către Parlamentul European încă în 2018.

Deși toți cetățenii știu și vorbesc despre faptul că fostul regim acționează ilegal, intrînd abuziv în viața oricărui om, după bunul plac, urmărindu-ne, ascultîndu-ne telefoanele și discuțiile private, adevărul este mai grav decît ne-am imaginat”.

Sandu mai spune că investigația jurnaliștilor de la RISE Moldova ne arată o mică parte a fărădelegilor cu care s-au ocupat procurorii lui Plahotniuc din 2016 încoace - interceptări telefonice ilegale, camere video băgate în casele colegilor mei, interceptarea discuțiilor cu membrii familiei. Și asta doar pe motiv că oamenii au vrut să protesteze împotriva abuzurilor regimului.

Pentru încălcarea Constituției și a legilor, îi cer lui Harunjen să demisioneze. În locul lui, prin concurs, va fi angajat un procuror independent care se va ocupa de aplicarea legii față de toți corupții și călăii acestui regim", se arată în declarația Maiei Sandu.


"Procurorul general nu comentează declarații politice, va veni timpul și Procuratura va veni cu precizările de rigoare”, a reacționat la rîndul său Harunjen, fiind solicitat de unimedia.info.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?