COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 561
Coronavirus stiri: 7954

Maia Sandu, către Alexandru Pînzari: fiecare acțiune ilegală înseamnă ani grei de pușcările

12 iun. 2019,, 11:50   Politică
5463 1

Prim-ministra, Maia Sandu i-a adresat un mesaj lui Alexandru Pînzari, șeful IGP, demis din funcție acum cîteva zile de membrii Guvernului.

Aceasta l-a îndemnat să înceteze toate acțiunile de destabilizare a ordinii publice, de amenințare și intimidare a oamenilor care se opun “regimului criminal”, anunță Noi.md

Îndemnul vine, după ce mai mulți, care au fost suspendați din funcție după ce au declarat că recunosc Guvernul Sandu, s-au trezit azi-dimineață cu mascații la serviciu.

"D-le Pînzari, sînt sigură că înțelegeți că fiecare acțiune ilegală a d-voastră din aceste zile însemnă ani grei de pușcările pentru complicitate sau chiar pentru participarea la uzurparea puterii de stat. Sînteți gata să vă asumați acest lucru pentru un bandit? Voi, cei care îndepliniți acum ordinele ilegale ale lui Plahotniuc, anume astfel de acțiuni faceți și vei fi pedepsiți conform legii. Veți răspunde în fața unei justiții independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova. Pedeapsa voastră crește cu fiecare acțiune abuzivă de încălcare a Constituției", a spus Maia Sandu.

Aceasta s-a adresat tuturor polițiștilor, suferîndu-le să nu le fie frică, fiindcă, funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor, scrise sau verbale, primite de la conducător dacă le consideră ilegale.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X