Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu ar trebui să aibă un discurs neutru. Opinie

21 feb. 2022,, 13:15   Politică
2888 6

Președintele Republicii Moldova, Maya Sandu, vorbind la forurile internaționale, în primul rînd ar trebui să opteze pentru un discurs neutru, care va asigura menținerea unor relații normale, prietenoase ale republicii cu toată lumea, pentru că țara noastră nu ar trebui să se implice categoric în conflictele străine.

Această opinie a fost exprimată de membrul Comitetului Executiv al PSRM, Grigore Novac, în cadrul emisiunii "Дело принципа" de la postul de televiziune Accent TV, transmite Noi.md.

"Doamna Sandu, în primul rînd, nu trebuie să uite că Republica Moldova are o constituție și conform Legii supreme a statului nostru, sîntem o țară neutră. Iar implicarea în unele dezbateri și declarații dubioase au anumite urmări. Să ne amintim de Platforma Crimeea. Ei înșiși au început deja să vorbească cu timpul, deși inițial nu au recunoscut acest lucru, că da, este posibil ca creșterea prețurilor la gaze să fie consecințele declarațiilor președintelui Republicii Moldova la Platforma Crimeea. Apoi, dacă vă amintiți, domnul Dan Perciun a spus în Parlament că noi sîntem legați de Rusia și acest lucru nu ar trebui să fie. Apoi, în negocierile cu domnul Miller, cineva a dominat acolo. S-a dovedit că nu a dominat complet, judecând după efectele contractului semnat. Cred că doamna Sandu ar trebui în primul rînd să opteze pentru un discurs neutru, iar acest discurs neutru va asigura relații normale, de prietenie cu toată lumea, pentru că noi nu trebuie să ne implicăm deloc în conflictele altora", a subliniat Grigore Novac.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?