Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Maia Sandu ar fi respins un plan „Kozak-2” în schimbul reducerii prețului la gaz. Sturza face noi dezvăluiri

13 ian. 2022,, 15:30   Politică
5202 58

Maia Sandu a respins în schimbul unei reduceri modice la tariful gazului un plan „Kozak-2” infinit mai periculos ca primul”.

Dezvăluirea a fost făcută de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza în contextul crizei actuale cînd guvernarea PAS este încolțită din toate părțile, acuzată de incompetență.

Potrivit lui Sturza, această situație îi aduce aminte de anii 90, cînd Republica Moldova trecea printr-o criză energetică fără precedent și mult mai serioasă „cu întreruperi de livrare de curent și gaze de către separatiști, ruși și prietenii lor de atunci ucraineni”, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Sturza își amintește, într-o postare pe Facebook, că în acea perioadă complicată, la fel, a fost sabotat.

„Cine m-a sabotat vehement? „Ai noștri” - Lucinschi cu o parte din „rîndunele” și, bineînțeles, Roșca cu „Fluxul” în buzunar. Iurie și-a pornit megafonul, s-a urcat în copac și dăi! Manifestații cu asaltul guvernului, pietre, bîte și injurii. Într-un moment de cumpănă, cînd manifestanții rupeau ușa guvernului, chiar și cei de la Interne au pus-o puțin de măligă. Mă mir cum de nu am cedat eu, tare tînăr și tupeist am mai fost... Baiul a fost cine m-a susținut... Surpriză! Vladimir Voronin, vojakul comuniștilor. A venit la mine și mi-a zis: „Ioane, noi suntem oponenți, dar trebuie să avem grijă de țară”, scrie Ion Sturza.


„Ce e diferit azi?”, se întreabă Sturza. Și tot el răspunde.

„„Ai noștri" sunt gata să se suie în copac. Ca să nu dezvolt ideea mai departe de similitudini cu cazul Roșca, Maia Sandu a respins în schimbul unei reduceri modice la tariful gazului un plan „Kozak-2” infinit mai periculos ca primul. Și? Ai „noștri” o îndeamnă ca ea să meargă la Moscova și să pupe mîna rușilor pentru „gaz ieftin". Aici e diferența – „ai noștri" sau poate „ai lor”, nu mai știu, propun să „pupăm mîna"! „Ai noștri” sunt gata să se suie în copaci... „Ai noștri", dar poate „ai lor”, nu mai știu... Criza gazului va trece, nu și rușinea, nu și memoria. Vai de capul vostru, dragi moldoveni, dragi „ai noștri...”, scrie Sturza în postarea sa.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?