COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maia Sandu anunță majorări de salarii și alocații pentru pensionari

Maia Sandu anunță majorări de salarii și alocații pentru pensionari

Promisiuni electorale din partea guvernului. Cu doar cîteva zile înainte de alegeri, prim-ministra Maia Sandu a anunțat că, începînd cu anul viitor vor crește salariile bugetarilor, ajutoarele pentru perioada rece a anului, dar, totodată, va fi lansat un program nou pentru susținerea pensionarilor.

Este un buget al solidarității și al echității, astfel l-a numit Maia Sandu. Iar bani pentru toate aceste promisiuni, Sandu a spus că-i va obține după ce vor fi tăiate din cheltuielile mai multor instituții, inclusiv a executivului.

MAIA SANDU, PRIM-MINISTRUL: „În contextul programului de ajutor pentru perioada rece a anului să majorăm indemnizația respectivă de la 350 de lei pe lună la 500 de lei pe lună. Pentru pensionari care au o pensie mai mică de 1500 de lei pe lună, propunem o alocație pentru consumul de curent electric. Venim cu ideea să lăsăm mai multe venituri la nivelul Administrației Publice Locale”.


Natalia Morari, MODERATOARE: „Exact așa, anul trecut dacă nu greșesc cu cîteva zile înainte de alegeri au venit și democrații, Guvernul Filip cu mai multe anunțuri, mai multe majorări”.

MAIA SANDU, PRIM-MINISTRUL: „Eu fac bugetul, Guvernul este responsabil de buget. Guvernul este responsabil de aproape toate lucrurile în țara asta. De dimineață pană în seara cu asta ne ocupăm”.

Întrebată de unde va lua Guvernul bani pentru toate aceste promisiuni, explicația a fost simplă: vor fi tăiate cheltuileile mai multor instituții, printre care și a guvernului.

MAIA SANDU, PRIM-MINISTRUL: „Cabinetul dvs., Guvernul care îl conduceți la ce a renunțat? Începînd de la apa care se cumpără pentru delegații să nu fie apă foarte scumpă, italiană. Istoria cu plantele decorative și multe alte lucruri”.

Proiectul bugetului deocamdată este în lucru, iar după definitivare, acesta urmează să fie aprobat de Guvern, iar ulterior trebuie să treacă și prin Parlament. Abia după aceasta, toate propunerile vor intra în vigoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load