Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Maia Sandu, alături de 43 de lideri de stat din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene

6 oct. 2022,, 21:16   Politică
2306 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene. Despre aceasta, șefa statului a scris pe pagina sa de Facebook, transmite realitatea.md.

„Particip astăzi, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). O inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european. CPE nu este alternativă a procesului de euro-integrare. Ea va consolida dialogul politic dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar și va căuta soluții punctuale și rapide pentru provocările comune”, a scris Sandu.

FOTO Maia Sandu, alături de 43 de lideri de stat din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene

Șefa statului anunță că a discutat cu liderii europeni despre situația energetică din Republica Moldova și a reiterat necesitatea acțiunilor hotărîte pentru menținerea păcii și consolidării securității în Europa.

„În comunicarea mea cu liderii europeni, am discutat și despre situația energetică din Republica Moldova. Am transmis încă o dată mesajul că statele europene trebuie să lucreze împreună pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe reguli. Avem nevoie de acțiuni hotărîte pentru restabilirea păcii în Europa, descurajarea oricăror încercări de destabilizare și consolidarea securității pe continent”, a mai scris Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?