X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu, acuzată de FMI că denaturează mesajele organizației

28 feb. 2018,, 10:50   Politică
10594 9

Directorul executiv al FMI pentru Republica Moldova, Anthony De Lannoy, neagă afirmațiile făcute recent de liderul PAS, Maia Sandu, comunică Noi.md.

Astfel, Sandu a declarat că FMI ar fi înaintat Chișinăului o nouă condiție legată de sporirea luptei cu corupția, în schimbul programului de finanțare, însă această inițiativă ar fi fost respinsă de guvernare. Sandu afirmă că a discutat acest subiect la Washington cu reprezentanții conducerii Fondului.

În replică, directorul executiv al FMI pentru Moldova a respins vehement această afirmație, precizînd că declarațiile reprezentantului său au fost denaturate de către Maia Sandu.

„Mai cu seamă, nu a avut loc nicio discuție despre pretinsul refuz al autorităților Republicii Moldova de a accepta condiționalitatea de anticorupție în cadrul programului de susținere al FMI. Condiționalitatea de anticorupție nu a făcut niciodată parte din negocierile dintre FMI și autoritățile Republicii Moldova. Un rezumat detaliat al condiționalității și progreselor înregistrate în procesul de implementare poate fi găsit în documentele legate de program, disponibile public pe pagina web a FMI”, se arată în declarația lui Anthony De Lannoy.

Oficialul FMI și-a exprimat regretul în legătură cu declarațiile făcute de conducătoarea PAS, precizînd că acestea ar putea periclita progresul atestat în cadrul programului cu FMI.


„Regret declarațiile publice ale liderului unui partid politic făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, denaturînd opiniile membrilor Consiliului executiv al FMI. De asemenea, încurajez toate persoanele interesate să evite să facă declarații politice înainte de alegerile generale, care ar putea periclita progresul realizat pînă acum în cadrul programului de susținere al FMI”, se mai arată în declarația directorului executiv al FMI pentru Republica Moldova.

Liderul PAS, Maia Sandu, a afirmat recent într-un interviu că ar fi bine ca programul cu FMI să prevadă și o componentă de combatere a corupției. Potrivit ei, reprezentanții FMI ar fi declarat că o asemenea componentă nu poate fi inclusă în program atît timp cît autoritățile nu-și doresc acest lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?