Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Maia Sandu a vorbit despre eliberarea lui Andrei Tranga

20 iun. 2019,, 20:58   Politică
7453 1

Premierul Maia Sandu spune că în ultima perioadă sînt anumite turbulențe în sistemul judecătoresc.

Aceasta a concluzionat după ce a văzut ultimele „eliberări”: Renato Usatîi, Iurie Bolboceanu și proprietarul rețelelor Andy's Pizza, Andrei Tranga.

În cadrul emisiunii „Punctul pe azi" de la TVR Moldova Maia Sandu a fost întrebată dacă există vreo legătură între ultimele eliberări de după gratii.

„În cazul Tranga sînt aceleași semne de întrebare ca în cazul Usatîi, ori s-a făcut abuz anterior ori se face acum prin decizii dictate", a declarat Maia Sandu.

Același răspuns a fost și în cazul Iurie Bolboceanu: „Bolboceanu în aceeași categorie. Dacă unii judecători s-au eliberat, atunci să spună ca să vedem cînd s-a făcut abuz, atunci sau acum sînt anumite turbulențe în sistem. Unii judecători se simt liberi alții se simt încă controlați de sistem. Apelul meu către procurori și judecători este să înceteze să comită ilegalități”, a răspuns premierul.


Andrei Tranga este proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”. Acesta a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Tranga ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

În opinia mai multor reprezentanți ai mediului de afaceri, cazul împotriva unuia dintre cei mai notorii oameni de afaceri din Moldova este foarte îndoielnic și, eventual, este o metodă de șantajare a unei persoane care și-a creat și dezvoltat afacerea de la zero și este o persoană destul de independentă. Cel puțin, există mari îndoieli cu privire la necesitatea aflării sale sub arest.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?