Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a vorbit despre combaterea corupției cu Secretarul de Stat al Trezoreriei SUA

7 dec. 2022,, 12:26   Politică
2047 0

Președinta Maia Sandu s-a întîlnit, în cadrul vizitei în SUA, cu Secretarul de Stat al Trezoreriei americane, Janet Yellen.

Discuția s-a focusat pe acțiunile anticorupție întreprinse de autoritățile de la Chișinău și pe sprijinul de care avem nevoie pentru a accelera în acest proces, precum și pe situația curentă din Moldova și din regiune.

Șefa statului a precizat că societatea noastră a salutat decizia Oficiului pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei SUA de a sancționa 21 de persoane și entități care au fraudat banii publici, au controlat justiția și au promovat influența Rusiei în Moldova. Lidera de la Chișinău și-a exprimat speranța că exemplul Statelor Unite va determina și alte țări să susțină eforturile noastre anticorupție, iar lista de sancțiuni va fi completată cu numele altor fugari care au prejudiciat statul.

Președinta Maia Sandu a subliniat că în prezent prioritară este recuperarea activelor furate, inclusiv cele din afara țării. În acest sens, e necesară o cooperare mai strînsă dintre instituțiile de drept moldovenești și cele din alte țări, inclusiv SUA.

A fost de asemenea abordat subiectul creșterii sprijinului SUA pentru Moldova în condițiile multiplelor crize provocate de războiul din Ucraina.

2
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?