X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu a vorbit cu Emmanuel Macron despre confiscarea bunurilor lui Plahotniuc din Franța

20 mai. 2022,, 21:15   Politică
4088 0

Președinta țării Maia Sandu a discutat cu omologul său francez Emmanuel Macron despre posibilitatea confiscarea caselor lui Vladimir Plahotniuc. Informația a fost confirmată de către șefa statului în cadrul ediției din 20 mai a emisiunii „Bună seara cu Mircea Surdu” de la postul național de televiziune, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„sînt cîteva dosare în Franța și se lucrează împreună cu autoritățile de acolo. Ceea ce încercăm să facem este să identificăm proprietățile hoților din Republica Moldova, să le confiscăm și, respectiv, să aducem banii în țară”, a declarat președinta R. Moldova.

În octombrie 2020, procurorii moldoveni au trimis cereri pentru sechestru pe proprietățile lui Plahotniuc din România, Elveția și Franța. Potrivit unei investigații RISE Moldova, Plahotniuc deține o vilă de patru milioane de euro în orașul francez Sciez. Imobilului a fost cumpărat printr-o suveică de firme și intermediari încă din 2008, dar nu a fost trecută niciodată în declarațiile sale de avere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?