X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Maia Sandu a semnat decretele a șase ambasadori noi ai R. Moldova

3 iun. 2022,, 13:48   Politică
2897 0

Decretele de numire în funcție a șase ambasadori noi ai Republicii Moldova au fost semnate de către președinta țării, Maia Sandu, și făcute publice.

Potrivit documentelor, este vorba de Lilian Darii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, în cumul și Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Kazahstan și în Republica Tadjikistan, Valeriu Chiveri, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ucraina, în cumul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Turkmenistan și în Republica Uzbekistan, Mihaela Mocanu în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Austria, Reprezentantă Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă OSCE și Reprezentantă pe lîngă Biroul Națiunilor Unite de la Viena.

De asemenea, Andrei Popov a fost numit în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Elenă, Viorel Cibotaru – în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei, iar Viorel Ursu – în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Amintim că, la 11 mai, Comisia politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv proiectul consultativ al Guvernului de desemnare a patru candidaturi în funcția de ambasador. Este vorba de Viorel Cibotaru, Andrei Popov, Mihaela Mocanu și Viorel Ursu.

Celelalte două candidaturi ale lui Lilian Darii și Valeriu Chiveri au fost susținute anterior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?