Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu a promulgat legea privind interzicerea simbolurilor de război

19 apr. 2022,, 12:14   Politică
3582 0

Președintele Maia Sandu a promulgat astăzi legea ce interzice folosirea în R.Moldova a simbolurilor care promovează simbolica de război. Noile prevederi intră în vigoare în momentul publicării.

Șefa statului a precizat că noile interdicții nu atentează la memoria noastră istorică, oamenii vor putea în continuare să-i comemoreze pe eroii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

"Noi ținem minte sacrificiul eroilor, șitm cît de mare a fost prețul cu care a fost obținută pacea de atunci, cel puțin 100 de mii de oameni din Moldova au murit în acel război. (...) De aceea, specularea victoriei pentru a promova astăzi agresiunea din Ucraina este o ofensă adusă buneilor noștri care și-au dat viața pentru ca noi astăzi să trăim în pace", a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

"Războiul nu vine doar din afară, dar începe de la intoleranță, resentiment și ură. Războiul începe prin cuvinte grele aduse vecinului, dar se termină cu bombardamente și masacre. Iată de ce este important și avem datoria să păstrăm buna înțelegere între oameni. (...) Simbolurile își schimbă sensul în funcție de realități, de context", a mai precizat președintele.

Președintele a menționat că marcarea zilei de 9 mai nu este interzisă.


"Dimpotrivă, trebuie să ne amintim de victoria civilizației asupra fascismului și nazismului. Sîntem obligați să cinstim și să păstrăm memoria principalei tragedii a secolului XX [...] ", a spus Sandu.

Menționăm că potrivit noilor reglementări, utilizarea simbolicii de război, a literelor Z și V, precum și a panglicii Sfîntul Gheorghe, se va pedepsi cu amenzi între 4500 și 9000 de lei - aplicate persoanelor fizice, între 9000 și 18.000 de lei - aplicată persoanelor juridice.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?