Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a primit „Premiul România Europeană”

11 dec. 2022,, 12:45   Politică
1437 0

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a primit un nou premiu. De această dată – în România. Șefa statului, aflată într-o vizită la Cluj Napoca, s-a ales cu „Premiul România Europeană”.

Presa din România scrie că, lidera de la Chișinău a primit la Cluj Napoca „Premiul România Europeană”. Sandu a participat la conferința „Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca Daniel David a spus că președinta Maia Sandu este „un om special, dedicat modernizării țării sale”.

„M-am bucurat să o avem oaspete la UBB pe președinta Republicii Moldova, Excelența Sa doamna Maia Sandu. La nivel de rectorat am discutat despre cum UBB se poate implica în modernizarea sistemului academic din Republica Moldova”, a comunicat Daniel David.

Recent, președinta Maia Sandu a primit, la Washington, Premiul pentru Democrație Madeleine K. Albright 2022, oferit de Institutul Democrat Național (NDI) din SUA.


La fel, zilele trecute Maia Sandu a fost nominalizată de cititorii Financial Times la titulatura de „Femeia anului 2022”

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?