X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a numit "incorectă" datoria față de ”Gazprom”

30 noi. 2020,, 17:02   Politică
10609 5

A cere Chișinăului să achite datoria pentru gazul folosit de consumatorii din stînga Nistrului, unde se află Transnistria, este incorect și necinstit.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru postul de televiziune RBC de către președintele ales al Moldovei, Maia Sandu.

"Pe malul drept, aproape că nu avem datorii la Gazprom, pentru că plătim și am plătit în toți acești ani. Pe de altă parte, malul stîng nu a plătit pentru gaz și acolo datoria este foarte mare. Și, desigur, nu ne putem aștepta ca noi cei pe malul drept să putem ahita. Nu este corect", a spus ea.

Potrivit Maiei Sandu, suma totală a datoriei este acum de circa 7,5 miliarde de dolari, iar pe malul drept al Nistrului oamenii vorbesc doar despre faptul că malul stîng nu achită pentru gaze.

"Și apoi începe toată această discuție - și cine va plăti pentru datoria imensă a Transnistriei pentru gaze? ... Este o mare problemă, dar ea trebuie soluționată", menționează Sandu.


La scurt timp după victoria în turul doi de scrutin al alegerilor președintelui Moldovei, Sandu, pentru care, potrivit CEC, au votat peste 57% din alegătorii veniți la secțiile de votare, a declarat că nu recunoaște datoriile pentru gazele acumulate de Transnistria.

"Moldova din dreapta Nistrului plătește pentru gaz, inclusiv pentru cel din Rusia. De aceea, chiar dacă Transnistria folosește gazele gratuit și spune că datoria îi aparține Moldovei — nu este așa. Nu vom recunoaște niciodată această datorie. Este datoria "autorităților" Transnistriei și nimeni nu ne-a întrebat dacă dorim să primim acest gaz sau nu", a declarat Sandu într-un interviu acordat publicației "Adevărul European".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?