Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu a modificat componența Comisiei pentru integrare europeană

12 ian. 2023,, 10:30   Politică
7750 0

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a semnat decretul prin care a fost modificată componența Comisiei naționale pentru integrare europeană.

Au fost acceptați opt noi membri, printre care mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), șefa Procuraturii Anticorupție, directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), președinta Consiliului Audiovizualului și directorul executiv al Asociației Businessului European. Doi dintre membrii vechi au fost excluși, transmite newsmaker.

Potrivit decretului semnat de Maia Sandu, din comisie au fost excluși Sergiu Gaibu, fostul ministru al Economiei și Dumitru Udrea, ex-secretar general al Guvemului. Au fost adăugați și noi membri:

– Radu Marian, președinte al Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului;

– Alexandru Trubca, președinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară a Parlamentului;


– Ina Coșeru, vicepreședinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională a Parlamentului;

– Veronica Dragalina, șefa Procuraturii Anticorupție

– Iulian Rusu, director CNA;

– Liliana Vițu-Eșanu, șefa CA;

– Mariana Rufa, director executiv al Asociației Businessului European;

– Igor Talmazan, noul secretar general al guvernului.

În comisie au rămas Adrian Băluțel, care între timp din deputat a devenit secretar de stat al Cancelariei de Stat, Dumitru Alaiba, care a renunțat la mandatul de parlamentar și a preluat funcția de ministru al Economiei, Vladimir Bolea, care la fel a renunțat la Legislativ în favoarea funcției de ministru al Agriculturii și Cristina Gherasimov, care nu mai este secretar general al Aparatului Pregedintelui Republicii Moldova, ci consilier al președintei in domeniul politicii externe și integrării europene”.

3
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?