X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu a mers la Sipoteni și a discutat cu localnicii

14 dec. 2022,, 13:14   Politică
2405 0

Ieri, 13 decembrie, șefa statului, Maia Sandu a vizitat comuna Sipoteni din raionul Călărași, unde a vorbit cu oamenii despre situația din țară, despre problemele localității, dar și despre planurile noastre de dezvoltare, în pofida crizelor prin care trecem.

„Le-am spus că păstrarea păcii este preocuparea noastră principală și că în continuare vom face totul pentru siguranța cetățenilor. Am discutat și despre vulnerabilitățile energetice ale țării, și despre ce trebuie să facem ca să devenim independenți energetic în viitor. La Sipoteni, oamenii sînt convinși că integrarea europeană este cea mai sigură cale pentru dezvoltarea pașnică și prosperă a Republicii Moldova”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președinta țării a vizitat și școala din localitate, renovată cu sprijinul Băncii Mondiale în cadrul unui proiect pe care l-a inițiat în perioada mandatului de ministru al Educației.

„M-am bucurat să văd condițiile foarte bune în care învață și muncesc astăzi elevii și profesorii din Sipoteni. Acum, prin intermediul Programului național „Satul European”, este în proces de renovare Casa de Cultură din localitate.

Ne dorim ca toate comunitățile noastre să prospere. Putem face acest lucru împreună: prin asigurarea de către puterea locală a condițiilor pentru dezvoltarea afacerilor, ceea ce va conduce la crearea locurilor de muncă și creșterea veniturilor la bugetele locale; prin continuarea programelor naționale de investiții, precum „Satul European”; prin atragerea fondurilor externe pentru dezvoltare. În aceste vremuri dificile, cauzate de război, avem sprijinul partenerilor externi și pentru proiecte de dezvoltare, și pentru a face față crizei energetice. O parte din acest sprijin se regăsește în compensațiile la facturile pentru energie. Prin solidaritate la nivel național și internațional vom reuși să depășim această perioadă dificilă”, mai scrie Maia Sandu.

4
1
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?