Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a emis un decret privind securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova

14 mar. 2022,, 16:00   Politică
4302 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a emis săptămîna trecută decretul prin care aprobă semnarea Acordului de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare, în vederea realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.

„Datorită acestui proiect, zeci de mii de gospodării din raioanele Rîșcani, Cahul și Vulcănești vor avea acces la apă de calitate. Va fi extinsă și îmbunătățită și infrastructura de ape uzate din municipiile Soroca și Comrat, unde vor fi construite stații moderne de epurare. Apele reziduale nu se vor scurge în rîuri și lacuri, iar locuitorii din cele două orașe și satele din împrejurimi vor trăi într-un mediu mai curat și mai sănătos”, a spus Președinta Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, accesul la apă de calitate și la servicii de sanitație în toate regiunile țării noastre este o prioritate a guvernării, dar și una dintre așteptările majore ale oamenilor. „Vom munci pentru ca în tot mai multe case din Moldova să fie apă bună la robinet, iar astfel să le asigurăm tuturor cetățenilor noștri condiții mai bune de viață”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Pentru realizarea proiectului, țara noastră va contracta un împrumut de la Asociația Internațională de Dezvoltare, iar Agenția Austriacă de Dezvoltare ne va oferi un grant.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?