Maia Sandu a discutat, pe final de an, cu ambasadorii acreditați în Moldova

21 dec. 2022,, 21:54   Politică
2171 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție online cu șefii misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră.

Șefa statului le-a vorbit ambasadorilor despre provocările întîmpinate de Republica Moldova în 2022, despre rezultatele obținute și a punctat principalele priorități pentru anul viitor.

Șefa statului a mulțumit țărilor partenere pentru solidaritate și pentru cooperarea pe care am avut-o în acest an dificil.

Președinta Maia Sandu a mulțumit statelor care au venit cu un răspuns rapid la criza energetică majoră prin care trece Republica Moldova, facilitînd accesul la resurse energetice sau oferind sprijin financiar pentru compensațiile cetățenilor.

De asemenea, șefa statului a apreciat contribuția țărilor partenere la Platforma de Sprijin pentru Moldova.


Lidera de la Chișinău a mai subliniat că trebuie să fim în continuare solidari, să ajutăm Ucraina și să pledăm pentru restabilirea ordinii internaționale.

Cît privește anul viitor, Președinta Maia Sandu a spus că prioritățile-cheie rămîn, pentru noi, integrarea europeană, securitatea energetică și reforma justiției, precum și dezvoltarea economică și atragerea investițiilor.

Discuțiile online cu Ambasadorii acreditați în Republica Moldova, inclusiv cei care au reședința în alte capitale, este o practică lansată de Președinta Maia Sandu acum un an.

Ele permit informarea din prima sursă privind situația la zi din țară, dar și abordarea directă a subiectelor de cooperare bilaterală.

3
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?