Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Maia Sandu a discutat cu reprezentanții sectorului vitivinicol

2 iul. 2021,, 09:15   Politică
2588 5

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri, în format online, cu reprezentanții sectorului vitivinicol din țară. Vinificatorii au vorbit despre problemele cu care se confruntă și au propus soluții, care pot fi puse în aplicare doar cu concursul unui guvern responsabil și interesat de dezvoltarea ramurii.

„Printre cele mai frecvente subiecte abordate se numără necesitatea asigurării cu materie primă prin susținerea de către stat a creșterii suprafeței plantațiilor de soiuri noi de viță de vie; crearea unui sistem durabil de asigurări și întreprinderea altor măsuri pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice; creșterea subvențiilor și asigurarea accesului la surse ieftine de finanțare; construirea sistemelor de irigare”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului i-a asigura pe vinificatori că va aborda aceste subiecte cu următorul Guvern. „Am stabilit că statul trebuie să contribuie mai mult, inclusiv prin misiunile sale diplomatice, la promovarea peste hotare a produselor moldovenești și am promis că voi solicita acest lucru de la instituțiile responsabile”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?