Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu a discutat cu localnicii din satul Ciuciuleni, Hîncești

26 oct. 2022,, 09:45   Politică
1840 0

Președintele țării, Maia Sandu, a mers, ieri, într-o vizită în satul Ciuciuleni din raionul Hîncești, unde a discutat cu localnicii despre problemele curente și planurile de viitor.

„Le-am spus sătenilor că prioritățile noastre sînt siguranța cetățenilor, dezvoltarea economică și pacea în țară, și muncim zilnic pentru asta.

Am vorbit cu oamenii despre faptul că, în următoarea perioadă, va trebui să economisim resursele energetice. Din cauza războiului rus din Ucraina, energia e mai puțină și mai scumpă, deci trebuie folosită rațional, consumînd mai puțină electricitate în orele de vîrf, izolînd locuințele și folosind becuri eficiente energetic. Le-am dat asigurări că autoritățile lucrează la reducerea vulnerabilității noastre energetice prin diversificarea surselor și prin stimularea investițiilor în energia regenerabilă, dar aceste eforturi nu vor produce rezultate imediat.

În aceste trei decenii s-au acumulat multe probleme nerezolvate la nivel local și la nivel național. Războiul a agravat situația și mai mult. Dar, acum, pentru noi, s-a deschis ușa spre Uniunea Europeană și trebuie să muncim cu toții ca să valorificăm această șansă unică. Trebuie să dezvoltăm economia și să devenim competitivi pe piața europeană. Trebuie să insistăm pe reformarea justiției și să scăpăm de corupție, la toate nivelurile. Trebuie să continuăm să încurajăm comunitățile să creeze locuri de muncă și să îmbunătățească condițiile de trai. Programul național „Satul European” este unul din instrumentele prin care susținem comunitățile și mă bucur că localitatea Ciuciuleni a fost inclusă în program cu un proiect de investiții în apeduct”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?