Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu a discutat cu Klaus Iohannis despre situaţia de securitate din regiune

6 mai. 2022,, 16:40   Politică
2210 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu președintele României, Klaus Iohannis.

Oficialii au discutat și analizat evoluțiile actuale privind situația de securitate din regiune și implicațiile multidimensionale ale conflictului din Ucraina asupra Republicii Moldova și la nivel regional, notează Noi.md cu referire la replicamedia.md.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat solidaritatea deplină a României cu Republica Moldova, analizînd împreună cu președinta Maia Sansu noi opțiuni concrete de sprijin pe care România îl poate oferi, în continuare, în această criză, pe toate palierele.

În acest context, Președintele României a informat cu privire la faptul că a semnat în cursul zilei de ieri Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chișinău, la 11 februarie 2022.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că sprijinul financiar direct în valoare de 10 milioane de euro către Republica Moldova, anunțat de România cu ocazia Conferinței privind Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, organizată la 5 aprilie, la Berlin și co-prezidată de România, Germania și Franța, va fi operaționalizat în perioada imediat următoare.


În comunicatul emis de Administrația Prezidențială română, este menționat că tot în cadrul discuției, au fost abordate și evoluțiile recente înregistrate în regiunea transnistreană, președintele României reiterînd poziția României privind susținerea deplină pentru apelul la calm şi responsabilitate președintei Maia Sandu.

Cei doi șefi de stat au condamnat, totodată, orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni care pot pune în pericol pacea și securitatea Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?