Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu a declarat că Germania este un partener important

1 oct. 2021,, 10:40   Politică
3021 8

Președinta țării, Maia Sandu, a rămas mulțumită de vizita omologului său german, Frank-Walter Steinmeier, care s-a aflat în R. Moldova timp de două zile. Sandu a declarat că pe lângă discuții politice și economice, cei doi au participat la un forum de afaceri moldo-german, dar și au discutat cu primarii din mai multe localități din țară, transmite Noi.md cu referire la safenews.md.

”Am discutat cu Președintele Steinmeier despre evoluțiile politice din țările noastre în ultimele luni și despre agenda de reforme a Guvernului. Președintele Steinmeier m-a asigurat de sprijinul Germaniei pentru reformele planificate de Executiv, dar și pentru agenda noastră europeană. Germania este un partener important al țării noastre, sprijinind programe de dezvoltare de peste 290 de milioane de euro în Moldova, și ne-a susținut în lupta cu pandemia Covid-19, fapt pentru care suntem profund recunoscători. În acest context, am salutat pachetul de asistență oferit Republicii Moldova, în valoare de 10 milioane de euro, anunțat de Președintele Steinmeier.

În după-amiaza zilei de miercuri am participat, alături de Președintele Frank-Walter Steinmeier, la deschiderea Forumului de afaceri moldo-german, care a reunit, la Chișinău, antreprenori și reprezentanți ai asociațiilor de afaceri din cele două țări. I-am îndemnat pe oaspeții din Germania să investească în țara noastră și să stabilească noi contacte cu potențiali parteneri de afaceri. Le-am comunicat că autoritățile își propun să asigure un climat de afaceri propice, în care relațiile cu businessul să fie bazate pe reguli clare, transparente, cu o justiție funcțională și fără corupție. Dorim să devenim o țară prosperă și un partener de încredere pentru Germania și pentru UE.

Cea de-a doua zi a vizitei Președintelui Steinmeier a început cu sădirea a doi arbori de lalea la Grădina Botanică din Chișinău. Acești copaci simbolizează vigoarea și intensitatea relațiilor dintre Republica Moldova și Germania, pe care dorim să le dezvoltăm, pentru bunăstarea cetățenilor celor două țări.

Tot joi, împreună cu Președintele Steinmeier, am discutat cu câțiva primari din țara noastră, despre viața comunităților locale din Moldova. Primarii ne-au împărtășit provocările cu care se confruntă în activitatea lor, viziunea lor de dezvoltare a comunităților pe care le conduc, dar și cum îi ajută asistența externă să dezvolte serviciile pe care le oferă localnicilor. Am reiterat că ne propunem să atragem mai multe fonduri externe pentru proiecte de infrastructură pentru satele și orașele din Republica Moldova. Sprijinirea autorităților locale este o prioritate pentru puterea de la Chișinău, care dorește să îmbunătățească viața oamenilor din toate regiunile țării”, a declarat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?