Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a declarat că este deschisă în restabilirea relațiilor dintre Moldova și Rusia

6 aug. 2021,, 10:30   Politică
3187 8

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, după formarea unui nou guvern al țării, autoritățile trebuie să restabilească relațiile cu Rusia.

"Este posibil și la nivel de președinți, dar acest lucru se va vedea după crearea guvernului, deoarece Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este cel care inițiază aceste discuții. Avem probleme de domeniul economic pe care trebuie să încercăm să le rezolvăm", a spus ea la postul de televiziune Jurna TV.

În același timp, Sandu a subliniat subiectul extinderii exportului de mărfuri moldovenești în Rusia, precum și problemele sociale ale lucrătorilor migranți moldoveni din țară și un nou contract de furnizare a gazului către republică din Federația Rusă.

Șefa Republicii Moldova a menționat "conflictul transnistrean nerezolvat" drept principala cauză a instabilității în relațiile cu partenerii ruși. Potrivit ei, noul guvern și ea sînt gata să discute problemele de securitate atît cu liderii țărilor din regiune, cît și cu organizațiile internaționale.

Președintele a reamintit, de asemenea, că Moscova și-a exprimat recent disponibilitatea de a exporta munițiile stocate în Transnistria, scrie TASS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?