Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Maia Sandu a criticat ANI. Ce a nemulțumit-o

13 sep. 2021,, 22:50   Politică
2114 2

Președinta, Maia Sandu, a declarat că „nu este credibilă conducerea instituției”, în contextul în care „ANI a fost a struțul cu capul în nisip și în toată această perioadă a hărțuit primari cu treabă și fără treabă”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Eu am spus de mai multe ori, ANI a fost a struțul cu capul în nisip și în toată această perioadă a hărțuit primari cu treabă și fără treabă. Primarii nu trebuie hărțuiți prin definiție, aceasta nu înseamnă că unii nu au probleme de integritate, dar noi am văzut că această instituție a avut „curajul” să se ocupe doar cu funcționari mai mici, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

În cazul corupției mari, acolo unde oamenii nu au cum să-și justifice averea, n-am văzut nimic.

Acum parcă ceva se pornește, dar nu este credibilă conducerea instituției.

Noi știm că depinde de calitatea oamenilor, dar și procesele trebuie să fie mai directe, ca să nu se piardă prea mult timp pe aceste procese, care nu duc nicăieri.


Și Banca Mondială de la bun început a acordat asistențe Republicii Moldova și Banca Mondială tot încerca să facă un audit al sistemului acolo și nu era acceptat de conducerea ANI. Sper că acum va fi mai deschisă și vom putea avea niște recomandări mai concrete.

Maia Sandu a anunțat că este planificată o vizită a reprezentanților Instituției de Integritate din Franța, în urma unei solicitări de asistență adresată Guvernului francez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?