X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu a comentat răpirea judecătorului Ucrainean: Avem multe semne de întrebare

14 apr. 2021,, 15:21   Politică
4129 4

Președintele Maia Sandu a spus că Moldova are întrebări pentru partea ucraineană cu privire la răpirea din Chișinău a fostului judecător ucrainean Nicolai Ceaus.

Potrivit INFOTAG, într-un interviu acordat pentru Cotidianul LIVE, ea a recunoscut că „că încă nu sînt răspunsuri la aceste întrebări”.

Investigațiile în acest sens progresează rapid, a spus președintele.

Potrivit șefului statului, echipa ei a încercat să contacteze biroul președintelui Ucrainei.

„Am avut chiar o idee de a purta o conversație la nivel prezidențial. Dar președintele Zelenskiy se afla într-o călătorie de afaceri. Luînd în considerare deteriorarea situației de la frontiera ruso-ucraineană, vom vedea cînd va putea avea loc dialogul nostru”, a spus Sandu.

Ea a menționat că, în perioada ulterioară răpirii, au fost organizate mai multe şedinţe de lucru cu prim-ministrul interimar, cu ofițerii SIS și ai Procuraturii Generale, problema fiind discutată și în cadrul ultimei ședințe a CSS.

„În primul rînd, este foarte rău că așa ceva s-a întîmplat pe teritoriul Republicii Moldova, iar serviciile responsabile nu știau nimic despre asta. Dar, pe de altă parte, trebuie să recunoaștem progresul în identificarea celor implicați în răpire. Și chiar dacă nu pot oferi mai multe detalii, deoarece procuratura investighează cazul, deja au fost spuse public multe lucruri: cetățenii Ucrainei au fost implicați, a fost identificată automobilul (cu care a fost scos Ceaus - „I.”)”, a spus Sandu.

Ea a menționat că Ministerul Afacerilor Interne trebuie să răspundă la întrebarea cum s-a întîmplat că, la cîteva ore după ce s-a aflat despre răpire, automobilul în care se presupune că se afla Ceaus ar fi putut trece frontiera. De asemenea, președintele a atras atenția asupra încercărilor de a o acuza de implicare, „respingînd categoric” acest lucru.

Nicolai Ceaus a fost răpit pe 3 aprilie în centrul Chișinăului. Pentru acest fapt a fost inițiat un dosar penal, o persoană a fost reținută. Potrivit ministrului interimar de interne Pavel Voicu, ancheta a adunat dovezi că infracțiunea a fost comisă de către nişte cetățeni străini, care au plecat în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?