Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu a comentat anexarea celor patru regiuni ucrainene de ruși

30 sep. 2022,, 17:22   Politică
4980 1

Președinta țării, Maia Sandu, „condamnă cu fermitate încercarea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate în Ucraina”, după ce astăzi, 30 septembrie, la Kremlin a avut loc oficial ceremonia de „primire în componența Federației Ruse a noi patru regiuni ucrainene”.

Maia Sandu afirmă că, „sprijinul Republicii Moldova rămîne pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

„Condamn și resping cu fermitate încercarea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate în Ucraina, în urma voturilor false pe care le-a organizat sub amenințarea armei. Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojia și Crimeea sînt Ucraina. Sprijinul Moldovei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămîne neclintit”, a scris sandu pe Twitter.

Precizăm că, la ceremonia de astăzi de la Kremlin, președintele rus, Vladimir Putin, a rostit un discurs înainte de a semna actele de „alipire” a regiunilor ucrainene: Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojia, unde a precizat că este gata să reia negocierile cu Ucraina pe subiectului războiului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?