X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu a cerut președintelui german suport pentru recuperarea banilor din furtul miliardului

29 sep. 2021,, 16:52   Politică
2976 15

Republica Moldova are așteptări mari din partea Germaniei, în special în ceea ce ține de combaterea corupției, reformarea sistemului judecătoresc, recuperarea sumelor de bani care au fost furate în frauda bancară, dar și identificarea celor care au participat la această schemă și au fugit din țară.

Un aspect important la care a făcut referință Maia Sandu, se referă la furtul miliardului și a persoanelor care se fac vinovați de schemele în cauza și într-un final, au fugit din țară, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

- Cea mai complicată parte este reforma sistemului judecătoresc și reforma procuraturii ca să avem instituții care respectă legea și se asigură că și ceilalți respecta legea. Avem situația în care oameni care au furat sume importante din averea statului, din banii statului au plecat peste hotare. Aici contăm pe sprijinul partenerilor noștri, pe sprijinul Germaniei în identificarea acestor surse și în recuperarea acestor resurse. Contăm pe sprijin în identificarea celor care se fac vinovați de aceste scheme de corupție majore, a adăugat Maia Sandu.

În concluzie, Maia Sandu a precizat că Moldova are nevoie de suportul Germaniei pentru a reforma sistemul, pentru a curăța sistemul judecătoresc de oameni care participă în schemele de corupție.

- Există și alt aspect care ține de îmbunătățirea guvernării în celelalte instituții ale statului, în tot felul de agenții de reglementare unde de asemenea, dea lungul timpului am asistat la tot felul de scheme de corupție. Șefii acestor agenții au făcut parte din scheme de delapidare. În prezent avem nevoie să îmbunătățim procesele, să îmbunătățim calitatea actului de guvernare. Este o agendă ambițioasă și suntem determinați să reușim, a menționat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?