X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu a avut o serie de întîlniri cu oficialii europeni la Bruxelles

19 mai. 2022,, 06:37   Politică
3166 0

Maia Sandu a avut în această după-amiază o întrevedere cu Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European.

Șefa statului a mulțumit pentru invitația de a vorbi în fața deputaților europeni, după care oficialele au discutat despre situația de securitate din Moldova și din regiune, și despre eforturile noastre de a ajuta refugiații din Ucraina.

În cadrul discuției, Președinta Maia Sandu a vorbit și despre viziunea de viitor și aspirațiile europene ale țării noastre. „I-am mulțumit Președintei Metsola pentru promovarea Rezoluției Parlamentului European din 5 mai, prin care statelor membre ale UE și Comisiei Europene li se recomandă să sprijine perspectiva europeană a țării noastre. Acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova va încuraja eforturile noastre de reformare internă, în beneficiul cetățenilor, iar UE va obține astfel un partener stabil și de încredere în regiune”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu s-a întîlnit și cu Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate. Cei doi oficiali au vorbit, în special, despre la efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile noastre de a sprijini refugiații ucraineni. La fel, s-a discutat despre reformele interne.

Tot astăzi, șefa statului a purtat discuții cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.O ficialii au discutat despre programele de asistență oferite de Uniunea Europeană țării noastre, inclusiv pentru diminuarea consecințelor războiului din Ucraina, și despre sprijinul pentru recuperarea post-pandemică a economiei. S-a vorbit și despre nevoia de a susține eforturile umanitare ale Republicii Moldova adresate refugiaților din țara vecină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?