X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președinta Comisiei Europene

18 ian. 2021,, 16:02   Politică
4763 2

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început astăzi vizita oficială la Bruxelles. Șefa statului s-a întîlnit cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, căreia i-a mulțumit în numele său și al Republicii Moldova pentru susținerea oferită de-a lungul anilor în diferite domenii, susținere ce a apropiat țara noastră de familia europeană și de care au beneficiat cetățenii noștri.

„Am accentuat că pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract – este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale, puternice și pentru a îmbunătăți situația din țară prin proiecte de cooperare concrete”, a declarat Președintele Maia Sandu. „Am discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cît și despre rolul Parteneriatul Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene. Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atît cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cît și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”, a menționat după întrevedere Președintele Maia Sandu.

Printre alte subiecte abordate în cadrul discuției se numără situația gravă în care se află fermierii și întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova ca urmare a pandemiei și a secetei de anul trecut, și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză. De asemenea, Președintele Maia Sandu a subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova i-au oferit un mandat puternic anticorupție, ceea ce este un prim pas spre consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova, și că după alegerile parlamentare anticipate și crearea unui guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor care au fost planificate.

„Cetățenii Republicii Moldova s-au convins timp de mulți ani că Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de noi – și în momente bune, și în momente mai grele. Cooperarea cu UE a adus și aduce în continuare beneficii concrete cetățenilor noștri. Zona de Liber Schimb cu UE a permis mărirea schimburilor comerciale, crearea locurilor de muncă acasă, în țara noastră, și a crescut rezistența Republicii Moldova la șocurile economice de ordin intern și extern. Cooperarea cu UE este esențială pentru țara noastră, atît pe dimensiunea întăririi instituțiilor, cît și pentru a atenua efectele crizei economice”, a menționat după întrevederea cu doamna Ursula von der Leyen Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?