Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu a avut o întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz

19 feb. 2022,, 17:30   Politică
3282 32

Astăzi, în cadrul Conferinței pentru Securitate de la München, președintele țării, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Olaf Scholz, Cancelarul Republicii Federale Germania.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu anunță că a discutat despre provocările de securitate din regiune, despre dinamica foarte bună a relațiilor moldo-germane și despre proiectele comune de viitor.

„Am apreciat sprijinul de care Republica Moldova a beneficiat de-a lungul anilor din partea Berlinului, în diverse domenii, prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și prin Ministerul Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării. Datorită acestui ajutor, multe comunități din Moldova au infrastructură modernizată, acces la apă și canalizare, servicii publice de calitate. Am menționat totodată impactul investițiilor germane în țara noastră, datorită cărora au fost create mii de locuri de muncă în regiuni, precum și importanța ajutorului acordat sistemului nostru sanitar pe durata pandemiei.

Vrem să continuăm și să extindem această cooperare. Ne dorim mai multe investiții germane, care să dea un impuls economiei și să asigure venituri concetățenilor noștri acasă la ei, în Moldova. Mizăm pe sprijinul Germaniei în procesul de reformare a justiției și de combatere a corupției. De asemenea, suntem interesați în proiecte comune ce vor consolida independența energetică a Republicii Moldova, inclusiv prin programe de energie regenerabilă, domeniu în care Germania are o mare experiență”, se arată în mesajul șefului statului.

Cancelarul Olaf Sholz a asigurat-o pe Maia Sandu că Republica Federală Germania va rămâne un partener de nădejde al țării noastre, așa cum a fost în toți cei 30 de ani de relații diplomatice. Președinta țării l-a invitat pe Sholz să viziteze R. Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?