X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a avut o întîlnire cu Peter Michalko

16 ian. 2021,, 09:14   Politică
5725 10

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere cu ES Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul căreia au fost discutate direcțiile prioritare de cooperare între țara noastră și instituțiile UE.

La întîlnire au fost abordate atît aspecte ale politicii interne, cît și perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care Președintele Maia Sandu o va efectua săptămîna viitoare la Bruxelles, transmite tribuna.md.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu i-a mulțumit Ambasadorului Michalko, iar astfel tuturor partenerilor europeni, pentru deschiderea și susținerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor. În special, șefa statului a subliniat importanța sprijinului european de care țara noastră a beneficiat în anul 2020.

„Am convenit, totodată, asupra necesității de a intensifica relațiile dintre țara noastră și Uniunea Europeană, pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu și lung, la consecințele crizei Covid-19 atît pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cît și pentru economia țării noastre. În acest context, am menționat că una dintre prioritățile vizitei la Bruxelles este să asigurăm țara cu vaccin anti-Covid-19 și cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a asigurat pe Ambasadorul Uniunii Europene că pentru Republica Moldova este prioritar să rămînă un vecin consecvent și sigur al UE – atît ca partener politic și economic, cît ca membru al Parteneriatului Estic.

„Drept urmare, vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme și de asociere la Uniunea Europeană”, a menționat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?