X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu a avut o întîlnire cu aproape toți foștii președinți ai R. Moldova

27 iul. 2022,, 14:38   Politică
3495 0

Președintele Maia Sandu a avut o întîlnire la Președinție cu foștii președinți ai Republicii Moldova, Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti. Cei trei ex-președinți ai Republicii Moldova și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al RM.

În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățămîntului superior și a sectorului de cercetare. Totodată, au fost discutate provocările cu care se confruntă la momentul actual Republica Moldova în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Maia Sandu a relevat soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea.

Totodată, președintele le-a mulțumit foștilor șefi de stat pentru deschiderea de a împărtăși experiența lor.

„Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte. Am fost de acord cu toții că, în pofida crizelor prin care trece acum Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem - oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu sîntem singuri în fața năpastei”, a menționat președintele.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?