X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu a avut o discuție cu cei 27 de ambasadori ai statelor UE, acreditați în R. Moldova

10 iun. 2021,, 17:20   Politică
3045 3

Combaterea pandemiei Covid-19 în țara noastră, organizarea corectă a alegerilor anticipate și redresarea economică a Republicii Moldova au fost subiectele discutate astăzi de Președintele Maia Sandu cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău.

Discuția a avut loc în format de videoconferință.

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrîns campania națională de vaccinare”, a spus doamna Maia Sandu.

Șefa statului a discutat cu ambasadorii și despre Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană săptămîna trecută. „Sînt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta, trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile”, a menționat Președintele Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?