AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 892
Criza energetică stiri: 725
Preşedintele stiri: 3204

Maia Sandu a avut la New York întrevederi neformale

23 sep. 2021,, 15:07   Politică
2505 7

În cadrul vizitei la New York, unde s-a aflat pentru a participa la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi neformale, transmite Noi.md.

La invitația Președintelui Poloniei, Andrzej Duda, șefa statului a participat, alături de Premierul georgian Irakli Garibashvili, la o cină de lucru organizată la Reprezentanța Republicii Polone la ONU.

Cei trei lideri au discutat despre cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ei au abordat subiectul perspectivei de aderare a Republicii Moldova și Georgiei la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) și posibilitatea de armonizare a prețurilor internaționale de roaming între țările Parteneriatului Estic și UE.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a avut o întîlnire la Fundația pentru o Societate Deschisă, unde a discutat oportunități de colaborare în domeniul promovării reformelor în educație.

La fel, Maia Sandu s-a întîlnit cu Consulul Onorific al Republicii Moldova la New York - Mark Meyer, membru al Baroului newyorkez de Avocați și al Grupului de arbitri din cadrul Centrului internațional de soluționare a litigiilor de investiții (ICSID). Discuția s-a focusat pe reforma justiției din Republica Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав