COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Maia Sandu a anunțat, cînd va fi creat un guvern nou

16 iul. 19:55   Politică
1061 0

"Cred că guvernul va fi aprobat la începutul lunii august. Va fi un guvern puternic capabil să rezolve sarcinile complexe, cu care se confruntă în prezent ţara", a spus Sandu.

Răspunzînd la întrebări, ea a spus că nu poate confirma sau nega faptul că vicepreşedintele partidului PAS, Natalia Gavriliţa va fi prim-ministru.

"Guvernul va fi format de către Partidul Acţiune şi Solidaritate. Se pot consulta cu mine, dar decizia este a partidului. Gavriliţa este implicată în acest proces, are o echipă puternică.

Este posibil să se implice în activitatea guvernului şi reprezentanţii societăţii civile, din diaspora.

Nu trebuie să uităm că cetăţenii şi-au exprimat votul de încredere pentru PAS la aceste alegeri.


Prin urmare, PAS poartă toată responsabilitatea faţă de guvern, ei aprobă şi poartă responsabilitatea executivului", a menţionat preşedintele.

Vorbind despre sarcinile care le are noul guvern, ea a evidenţiat din nou lupta împotriva corupţiei şi reforma justiţiei.

Ea a confirmat, de asemenea, intenţia de a efectua evaluarea externă a judecătorilor.

"Acest lucru va necesita adoptarea unei legi, o serie de modificări ale legislaţiei. Poate fi necesară şi modificarea Constituţiei. Să vedem dacă va exista o astfel de oportunitate, dacă alţi deputaţi ne susţin intenţiile", a spus Sandu.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽