X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mai puține secții de vot în Transnistria: PSRM anunță proteste

9 iul. 2021,, 07:38   Politică
3311 9

Cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare anticipate, atmosfera pe scena politică devine din ce în ce mai fierbinte! După ce Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală (CEC) să reducă numărul secțiilor de votare din stînga Nistrului de la 41 la 12, socialiștii amenință cu proteste masive., începînd cu ziua de vineri, 9 iulie. Despre asta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, într-o intervenție la Prime TV.

„Dacă se merge mai departe cu limitarea secțiilor de votare, fac un apel către susținători: fiți gata să ieșim masiv la proteste în următoarele 24 de ore. Posibil chiar vineri, o să ieșim și la CEC, și la sediilepartidelor care vor să limiteze dreptul de vot și la Curtea Supremă de Justiție, și la Curtea de Apel. Se încalcă toate liniile roșii, așa ceva nu și-a permis nimeni. Stimați prieteni, fiți gata, la apelul meu, să ieșim masiv la proteste”, a declarat socialistul Dodon.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis astăzi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stînga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

CEC ar putea contesta decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, Curtea de Apel a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate de Tiraspol, iar CEC atunci s-a conformat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?