X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Mai puțină sărăcie: Programul de Ajutor Social va fi reformat

6 apr. 2022,, 12:11   Politică
2933 0

Programul de Ajutor Social urmează să fie reformat, primul pas fiind elaborarea unui proiect de lege, care prevede reducerea sărăciei și susținerea celor mai vulnerabile categorii ale populației. Un anunț în acest sens a fost făcut de deputatul PAS, Radu Marian.

„Nu există localitate în care merg unde oamenii să nu se plîngă de cazuri în care alte persoane, perfect apte de muncă, primesc în mod fraudulos ajutoare sociale, și nu lucrează. În timp ce alți oameni, care într-adevăr au nevoie de ajutor, nu îl primesc.

Asta în condițiile în care agenții economici și producătorii agricoli caută cu lumînarea oameni la lucru. Nu putem tolera astfel de fenomene care afectează atît coeziunea socială, dar și economia noastră.

De aceea, anunțăm reforma Programului de Ajutor Social. Primul pas este un proiect de lege elaborat de colegul Dan Perciun”, scrie Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Potrivit deputatului, proiectul prevede stimularea angajării beneficiarilor de ajutor social, capabili să muncească, prin reducerea graduală a mărimii ajutorului social și limitarea duratei aflării acestora în Programul de ajutor social; dublarea numărului familiilor cu copii incluse în Program, prin majorarea venitului lunar minim garantat pentru fiecare copil și a plafonului de eligibilitate a veniturilor pentru salariații cu copii; includerea zilierilor în Program și încurajarea acestora să activeze legal, prin oferirea dreptului de a beneficia de ajutor social lucrătorilor în agricultură. Veniturile din această activitate nu vor fi deduse din cuantumul ajutorului social, dar și ajustarea parametrilor anchetei sociale la realitățile contemporane


„Programul de Ajutor social este unul dintre instrumentele cheie de care dispune Guvernul pentru a reduce sărăcia și a veni în susținerea celor mai vulnerabile categorii ale populației, însă el trebuie să funcționeze ca atare”, mai scrie Marian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?