X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Mai mulți tineri au luat locul deputaților din Parlamentul R.Moldova

12 aug. 2022,, 09:15   Politică
2300 0

Parlamentul Republicii Moldova a găzduit o ședință plenară simulată de către tineri, în cadrul căreia au fost prezentate inițiativele legislative elaborate de ei. Aceștia sînt participanți la proiectul ”Moldova`s Road map to EU”, etapa finală.

Printre ideile propuse de către adolescenți se numără oferirea dreptului la inițiativă legislativă pentru reprezentanții societății civile, asigurarea dreptului la educație pentru copiii de etnie romă, reformarea justiției sau modificarea articolului 13 din Constituție. Tinerii au respectat procedurile legislative, inclusiv alegerea conducerii Parlamentului sau crearea comisiilor permanente.

La eveniment a participat și deputata Marcela Nistor, care i-a felicitat pe tineri pentru spiritul civic de care dau dovadă și pentru implicare. ”Lucrați asupra creativității voastre. Dacă ești foarte bun în domeniul care te pasionează, ai șansa să ajungi în Parlament și să reprezinți acel domeniu în calitate de deputat”, a adăugat parlamentara Marcela Nistor.

La ”Moldova`s Road map to EU”, realizat de Interact Club Chișinău, au participat aproximativ 30 de tineri. Scopul proiectului este de a-i informa pe adolescenți despre sistemul legislativ și de a asigura înțelegerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova încurajează implicarea activă a tinerilor în viața publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?