X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mai mulți deputați din Republica Moldova au monitorizat scrutinul prezidențial din Kîrgîzstan

11 ian. 2021,, 18:33   Politică
6096 1

În componența misiunii Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI), deputații Nicolae Pascaru, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice, și Marina Radvan, membră a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, au participat la monitorizarea alegerilor prezidențiale anticipate și a referendumului privind determinarea formei de guvernare a Republicii Kîrgîzstan.

Observatorii AIP CSI au vizitat o serie de secții de votare din orașul Bișkek, familiarizîndu-se cu pregătirea și desfășurarea procesului de votare. Deputații au discutat cu membrii comisiilor electorale, cu observatori naționali și internaționali. A fost acordată atenție funcționării echipamentelor electronice și disponibilității materialelor informative. De asemenea, observatorii au evaluat condițiile create la secțiile de votare pentru cetățenii cu dizabilități și măsurile de protecție anti-COVID.

Aflați la Bișkek, deputații moldoveni, împreună cu alți parlamentari din CSI, au depus flori la Monumentul ”Asediului Leningradului” din Parcul Victoriei al capitalei kîrgîze. De asemenea, membrii delegației au participat la ceremonia solemnă de transmitere administrației de la Bișkek a capsulei cu pămînt de pe Cimitirul comemorativ Piskariovsky din Sankt-Petersburg.

Alegerile prezidențiale anticipate și referendumul privind determinarea formei de guvernare în Kîrgîzstan au avut loc duminică, 10 noiembrie și au fost monitorizate de 113 observatori internaționali din Austria, Armenia, Azerbaidjan, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Pakistan, Federația Rusă, Tadjikistan, Turcia, Uzbekistan și alte țări și organizații internaționale. Din partea AIP CSI au fost acreditați 52 observatori internaționali, inclusiv deputați din opt state membre ale Adunării Interparlamentare, precum și oficiali ai IPA CSI și experți ai Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor din statele membre ale AIP CSI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?