COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Mai mulți aleși locali din țară riscă să rămînă fără funcții

27 iul. 15:37   Politică
1791 1

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit trei conflicte de interese admise de către un primar, un secretar al Consiliului local și un director al unei Case de Cultură.

O incompatibilitate de funcție a fost indentificată la un consilier din Consiliul raional, altă incompatibilitate fiind constatată la un consilier din Consiliul local. Inspectorii de integritate au dispus aplicarea prevederilor legale pentru admiterea încălcărilor depistate.

Astfel, primarul satuluii Hăsnășenii Mari din raionul Drochia a admis conflicte de interese cu soțul, care activa în cadrul primăriei. Primarul a admis conflicte de interese participînd la luarea deciziilor și la semnarea actelor administrative în privința soțului.

Un alt conflict de interese a fost stabilit pe numele unui secretar al Consiliului local Maximovca din raionul Anenii Noi. Exercitînd atribuțiile de primar al satului, secretarul a semnat dispoziții în favoarea persoanelor apropiate - fiica și soțul, nedeclarînd și nesoluționînd situația de conflict de interese.

Și directorul Casei de Cultură a satului Recea din raionul Rîșcani a fost depistat cu conflicte de interese pe care le-a admis în privința persoane apropiate - soțul. A emis și a semnat 14 acte administrative pe numele soțului, care era angajat în calitate de paznic și lucrător tehnic (deridicătoare) în cadrul Casei de Cultură.


O încălcare a legislației a fost constatată și la un consilier din cadrul Consiliului raional Fălești. Acesta s-a aflat în incompatibilitate de funcție, în perioada ianuarie 2020 – mai 2021, exercitînd simultan mandatul de consilier în Consiliul raional și funcția de conducător auto în cadrul subdiviziunii Aparatului Președintelui Raionului.

Dacă actele de constatare vor rămîne definitive, se va aplica interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmînd ca toate persoanele vizate să fie incluse în Registrul Interdicțiilor.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽