Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Mai multe secții de votare din stînga Nistrului vor fi reamplasate

13 feb. 2019,, 11:10   Politică
3496 5

Mai multe secții de votare deschise pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, vor fi reamplasate în alte localități.

O decizie în acest sens a fost adoptată în ședința de marți, 12 februarie, a Comisiei Electorale Centrale.

Președinta CEC, Alina Russu, a declarat că modificările sînt propuse după ce Inspectoratul General de Poliție și Biroul pentru reintegrare au venit cu recomandarea de a reduce numărul secțiilor de votare din zona de securitate și reamplasarea acestora pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. La scrutinele precedente, pe parcursul ultimilor ani, autoritățile neconstituționale au blocat prin diverse metode participarea la vot.

Potrivit președintei CEC, numărul de secții de votare rămîne același pentru ambele circumscripții, nr. 47 și 48, iar reamplasarea unor secții vine să garanteze dreptul la vot al cetățenilor.

Iurie Ciocan, membru CEC, a declarat că propunerile de modificare vin ca urmare a unor discuții de durată. Primăriile localităților în care vor fi reamplasate secțiile au identificat locațiile deja, iar forțele de menținere a ordinii publice sînt capabile să asigure securitatea procesului.


Pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni sînt deschise 47 de secții de vot. Pentru circumscripția uninominală nr. 47, orașele Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol, sînt deschise 22 de secții de votare, iar pentru circumscripția uninominală nr. 48, orașul Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender – 25 de secții de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?