X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mai multe proiecte sociale, adoptate din inițiativa socialiștilor, au intrat în vigoare

28 ian. 2020,, 14:02   Politică
3310 3

În cadrul sesiunii de toamnă a Parlamentului fracțiunea PSRM a propus un șir de inițiative legislative sociale, practic toate fiind susținute.

Este vorba despre majorarea îndemnizațiilor pentru toate categoriile de persoane cu dizabilități, majorarea asistenței pentru persoanele care au atins vîrsta de pensionare, dar nu au stagiul de cotizare minim pentru a beneficia de pensia minimă, despre reducerea stagiului pentru recalcularea pensiilor pentru pensionarii care continuă să muncească pînă în 2023 etc.

Pe lîngă aceasta, Partidul Socialiștilor a susținut în Legislativul țării inițiativele sociale ale Președintelui: privind indexarea pensiilor de două ori pe an, privind majorarea compensațiilor în perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei, privind majorarea numărului de beneficiari de această asistență cu peste 30 de mii de persoane, privind pensia garantată pentru urmași în cazul decesului unuia dintre soți pensionari. După cum a menționat deputatul din partea PSRM Vladimir Odnostalco, „toate acestea deja funcționează, nu sînt doar cuvinte”.

- Nu este un fake. Oponenții politici care vorbesc contrariul fac acest lucru din deznăde. Ei nu au ce opune celui pachet social impunător elaborat de PSRM oferit de Președintele țării, de aceea îi duc pe cetățeni în eroare.

Spre exemplu, se vorbește despre creșterea prețului la polița de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Acest lucru nu are loc și nici nu va avea. Mai mult, astăzi Guvernul muncește asupra lărgirii listei de servicii în baza poliței, precum și asupra faptului ca serviciile incluse într-adevăr să funcționeze”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?