X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mai multe cereri înainte de avocații lui Șor, respinse de magistrații Curții de Apel

22 feb. 2023,, 12:04   Politică
3506 0

Procurorii anticorupție anunță noi detalii din „dosarul Șor”. Potrivit PA, luni, 20 februarie, a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul de învinuire a lui Ilan Șor, în cadrul căreia apărătorii au depus 5 cereri (2 de încetare a procesului, 1 de constatare a nulității probelor și 2 de obligare a procurorului să prezinte noi informații). Aceste acțiuni ale avocaților sunt catalogate de PA drept tergiversarea intenționată a cauzei.

De asemenea, avocatul străin admis în proces a înaintat o cerere privind acordarea termenului suplimentar de a face cunoștință cu materialele cauzei penale.

„Urmare a examinării cererii înaintate de ultimul, instanța a respins-o. În rezultat, avocații au înaintat o cerere de recuzare a judecătorului-raportor, deși respingerea cererii a fost dispusă de complet. La data de 21 februarie 2023, cererea de recuzare a fost respinsă ca neîntemeiată. Procuratura Anticorupție califică acțiunile părții apărării ca fiind o încercare de tergiversare intenționată a examinării cauzei și insistă asupra utilizării cu bună credință de către partea apărării a armelor procesuale acordate prin lege”, anunță PA.

Următoarea ședință a fost fixată pentru data de 03 martie 2023, ora 10:00.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?