X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

MAEIE va prezenta la CEC o nouă listă cu secțiile de votare pentru diasporă

18 iun. 2021,, 12:22   Politică
2859 0

Ministerul de Externe urmează să prezinte, pînă la ora 16:00, Comisiei Electorale Centrale noua listă cu secțiile de votare care vor fi deschise în străinătate. Tot la această oră, membrii CEC se vor întruni în ședință

Potrivit secretarului de Stat de Ministerul de Externe, Eugen Revenco, decizia Curții de Apel fără partea motivantă e greu de interpretat, iar decizia ar fi fost bine să fi fost mai clară.

”Acum sîntem în situația de la zero și trebuie să înțelegem care e contribuția pe care o așteptați de la Ministerul de Externe”, a menționat Eugen Revenco.

Pe de altă parte membrul CEC, Maxim Lebedinsche este de altă părere.

„Nu consider că sîntem de la etapa zero. A fost anulată doar partea care nu corespunde cu avizul vostru”, a spus Lebedinschi.


Potrivit vicepreședintelui CEC, Vladimir Șerban, prin decizia sa Curtea de Apel a anulat toate secțiile de votare deschise peste hotare.

„Consider că pe lîngă decizia Curții de Apel sînt anulate toate secțiile de vot peste hotare. Putem acum să avem pretenții față de Ministerul de Externe care, la fel, are întrebări față de noi. Acum sîntem puși în fața unei dileme. Ce facem, contestăm? Consider că ar fi o pierdere de timp dacă vom insista pe această poziție. Noi avem mijloace financiare pentru aceste peste 190 de secții de votare, avem personal?”, a întrebat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

„Pot să vă confirm și pînă la ora 16:00 vă trimit lista birourilor electorale pentru 146 desecții. Avem președinți de birouri. Noi avem capacități, dacă insistă CEC ca șefii birourilor să fie doar din serviciul diplomatic, 240 de persoane din cadrul aparatului central. Pentru a ști care este capacitatea pentru un număr mai mare de secții de vot, trebuie să știm dacă putem conta pe birourile anterior, dacă costă sau nu costă, dacă membrii birourilor sînt disponibili și acum. Dacă se schimbă geografia, se va schimba și costul pentru livrare și consumabile. Deja am pornit consultările cu ambasade, dar trebuie să avem indicii și de la CEC, dacă are sau nu are rost să facem aceste consultări suplimentare”, a răspuns în concluzie secretarul de stat de la Ministerul de Externe.

Reamintim că consultările au loc după ce, ieri, Curtea de Apel a obligat Comisia Electorală Centrală să-și modifice hotărîrea și să aprobe deschiderea a cel puțin 190 de secții de votare în diaspora, așa cum a cerut anterior Ministerul de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?