Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

MAEIE respinge acuzațiile Ministerului rus de Externe

14 mar. 2023,, 16:28   Politică
2016 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă noile comentarii "neadevărate şi fără temei" făcute astăzi de către reprezentanta oficială a ministerului rus de externe.

Declarația a fost emisă de MAEIE drept reacție la afirmațiile reprezentanteiMinisterului rus de Externe, Maria Zaharova, precum că "autoritățile de la Chișinău distrug țara de dragul celor care îi plătesc".

Reprezentanții MAEIE au respins aceste acuzații, precizînd că guvernarea de la Chișinău lucrează în beneficiul tuturor cetățenilor.

"Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea şi democrația în Republica Moldova. Lucrăm în interesul cetățenilor noștri şi avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri", se arată în declarație MAEIE.

Totodată, în declarație se mai menționează că Republica Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea şi stabilitatea în întreaga lume.


Oficialii de la Chișinău au mai menționat că Moldova este determinată să devină stat membru al UE, iar orice încercări de a compromite aceste eforturi vor fi respinse.

"Sîntem hotărîți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri. Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare şi hotărîre pentru a atinge acest scop, respingînd orice încercare de a descuraja eforturile noastre prin răspîndirea de acuzații false şi manipulatoare", se mai arată în declarație.

2
2
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?